Tehnologie R-EVOLUTIONară

Cuptor rotativ cu suflet de cuptor cu vetre

R-EVOLUTION – cuptorul multifuncţi-onal, este ideal pentru obţinerea unei game variate de produse coapte: combină coacerea tradiţională pe vetre de piatră cu eficiența unui cuptor rotativ şi asigură o economie de gaz cu până la 30% comparativ cu un cuptor convenţional.Combinaţia unică între convecție, radiaţie termică şi radiaţie infraroșie îşi pune semnătură pe calitatea pro-duselor, de la patiserie fină la pâine mare şi foarte mare (chiar şi de 5 kg). Se obţine mai multă savoare şi aromă, miez pufos, prospeţime îndelungată, volum optim, o crustă şi un aspect deosebit. Datorită transferului de căldură accelerat, dar mai gentil decât la un cuptor rotativ convenţional, coacerea devine mult mai sigură, iar gama de produse se poate diversifica.

 

Schimbător de căldură patentat

Pereţii camerei de coacere, acope-riţi cu un strat ceramic, au rolul unui schimbător de căldură supradimen-sionat. Stratul ceramic amplifică radiaţia infraroșie. La nivelul maxim de energie, cei aproximativ 13 metri pătraţi de suprafaţă de transfer asi-gură un transfer crescut de căldură, asigurând astfel o eficiență ridicată. Diferenţa de temperatură între camera de coacere şi zona de evacuare a gazelor este de numai 10 – 15ºC.

 

Dimensiuni mari, pentru înmaga-zinarea căldurii – temperaturi de coacere foarte stabile

R-EVOLUTION cântăreşte cu minim 400 kg mai mult decât cuptoarele rotative clasice. Intervalul de scădere a temperaturii după încărcare este de doar 5 – 15ºC şi constituie un avantaj în ceea ce priveşte economia de energie şi de timp: şarjă după şarjă de produse de calitate.

Economisirea energiei cu până la 30%

Tehnologia de economisire a energiei creată de Wachtel asigură un plus de eficiență față de celelalte cuptoare rotative. În plus, amplasa-rea arzătorului vertical, în spatele peretelui camerei de coacere, eficientizează economisirea energiei cu până la 11%.

 

Tehnologie avansată de circulaţie a aerului prin ventilaţie radială, pentru uniformizarea coacerii

Circulaţia unui volum mare de aer la o viteză scăzută creează o atmosferă de coacere ideală, fără uscarea produselor.

 

Unitatea de abur în cascadă este instalată în conducta de gaze arse

Suprafaţa de vaporizare supradi-mensionată asigură în permanentă abundenţă aburului, pentru crearea unei cruste lucioase. Datorită celor două tuburi de injectare, alimentarea cu abur nu este doar rapidă ci şi uniformă.